2013 m. kovo 20 d., trečiadienis

Dekoro stiliai

Šiandien norėčiau supažindinti Jus su keliais dekoro stiliais.

Pradėkime nuo RUSTIC stiliaus. Manau daugeliui nėra itin žinomas mūsų šalyje, tačiau nors ir naujas, bet labai madingas Vakaruose.
Šio stiliaus ypatumai - paprastumas formose, natūralios medžiagos, "miško" gėlės. Gerai dera su VINTAGE stiliumi. Dekoravimui naudojamos ne egzotinės ir ne klasikinės gėlės, o gamtos natūralūs augalai, t.y. augalai iš pievų, miškų, laukų... Deja deja, tokie augalai pas mus neauga, juos tenka užsakinėti iš užsienio, ir toks atrodo paprastas dekoravimas atsieina gana nepigiai.

Džiugu, kad vis daugėja nuotakų, kurios nori savo šventei kažko nepaprasto, gražaus ir stilingo.
Štai keletas šio stiliaus pavyzdžių:


 






 
Pasakų stilius. Pvz., "Miegančioji Gražuolė". Šiam dekorui galite rinktis prabangias vazas su didelėmis gėlių puokštėmis. Sąmanos, lizdeliai, paukščiukai - visa tai sudarys tikrai pasakišką vaizdą. Turėkite omenyje, kad didelės vazos su didelėm puošniom puokštėm gali trukdyti svečiams bendrauti prie stalo. Bet jei Jums svarbiau Jūsų dekoras, tuomet nuo tokio grožio žmonės tikrai akių neatitrauks.
 

 

 
Klasikinis stilius. Vyrauja raudona, balta spalvos visais laikais. Jos visada atrodo labai šventiškai, oriai, didingai. Pvz., ant stalo labai tiktų baltos servetėlės su raudonom juostelėm, su sagtele. Atrodytų mažytė detalė, bet ji tikrai neliks nepastebėta, įsimins.
 



 






 
 

 


1 komentaras:

  1. Salės papuošimas vestuvėms bei kitos dekoracijos jau įgavo pagreitį ir mūsų šalyje. Pati esu klasikinio stiliaus gerbėja, nemėgstu pompastikos. Man grožis - tai paprasti ir subtilūs dalykai. :)

    AtsakytiPanaikinti