2013 m. kovo 18 d., pirmadienis

Išvažiuojamoji santuokos registravimo ceremonija

Šiandien vis populiaresnė tampa išvažiuojamoji santuokos registravimo ceremonija, kai jaunieji gali susituokti kitoje vietoje, ne Santuokos rūmuose. Vietą jaunieji gali rinktis - tačiau tikrai ne bet kuri vieta yra prieinama dėl esamų formalumų.

Pasirinkę vietą, kur norėtų užregistruoti savo santuoką, jaunavedžiai privalo pasirūpinti gauti leidimą iš šios vietos, kuriame skelbiama, jog vietos savininkai neprieštarauja šios ceremonijos organizavimui pas juos. Savininkai (jaunavedžiai) turi pasirūpinti tinkamu vietos paruošimu santuokai užregistruoti, t.y.vieta turi būti saugi, apsaugota nuo lietaus, su Lietuvos valstybine vėliava (ar vėlevėle), turi būti stalas ir pan. Jei santuoka registruojama Vilniaus mieste, vieta turi priklausyti Vilniui, jei santuoka registruojama Vilniaus rajono santuokos rūmuose, Jūsų pasirinkta vieta turi priklausyti Vilniaus rajonui ir t.t. Taip pat atkreipkite dėmesį, kur esate registruotas Jūs ar Jūsų antra pusė. Šiandien Vilniuje tokia išvažiuojamoji ceremonija kainuoja 210 Lt.

Išvažiuojamosios santuokos regitravimo ceremonijos privalumai tokie, kad galite rinktis Jūsų širdžiai (o gal prisiminimai sieja) mielą vietą, galite ją papuošti pagal savo fantaziją ir pageidavimus, galite suorganizuoti ten vaišes svečiams, smagiai ir patogiai laiką su jais praleisti. Išvažiuojamoji ceremonija gali vykti gamtoje, pajūryje, gražioje banketinėje salėje, restorane ir kt. Puošti galima gėlėmis, popierinėmis dekoracijomis (juostos, pom-pom), drapiruotėmis, žvakidėmis, karoliukais ir t.t. Galite pasikviesti smuikininkų ar saksofonistą. Idėjų daug, svarbiausia, kad tai Jums pailktų tik gražiausius prisiminimus, o svečiams suteiktų malonių emocijų :)
Štai keli puošybos pavyzdžiai.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą